Eerder deze week kondigde Sony aan plannen te hebben voor de productie van drones. De productie van de Sony drones komt in handen van dochterbedrijf Aerosense, dat in samenwerking met robotfabrikant ZMP nu met videobeelden van het eerste prototype naar buiten treedt. Met name de enorme snelheid van 106 km per uur gooit wereldwijd hoge ogen bij drone liefhebbers. ?v=btT3_SR7rE0&feature=youtu.be.

Supersnel: 106 km per uur

De nieuwe drone van Sony is een fixed-wing model dat qua uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met een miniatuur vliegtuig. Het toestel is echter nog steeds in staat verticaal op te stijgen en landen. De maximale snelheid van 106 km/uur is een van de meest opmerkelijke specs van de UAV en is te danken aan het unieke design. De drone kan zich net als een vliegtuig door de lucht verplaatsen en is daardoor in staat dergelijk hoge snelheden te halen. Sony's drone kan een gewicht van 10 kg dragen. sony_prototype_drone_aerosense_zmpsony_prototype_drone_aerosense_zmp

Alleen commerciële toepassingen

Mocht je geïnteresseerd zijn in een drone die meer dan 100 km/uur kan vliegen, kom je voorlopig helaas van een koude kermis thuis. De geavanceerde specificaties maken de Sony drone niet geschikt voor hobby piloten en bijvoorbeeld luchtfotografie. De supersnelle drone is ontwikkeld voor professionele toepassingen, zoals het inspecteren en monitoren van infrastructuur en land en het vergaren van mapping data.

0 Reacties

    Plaats een reactie