De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA waarschuwt drone piloten voor het vliegen in de buurt van vliegtuigen nadat het aantal drone waarnemingen door piloten het afgelopen jaar fors is gestegen. De FAA treedt hard op en werkt samen met partijen uit de drone industrie aan de "Know Before You Fly" campagne.

Politie

In een verklaring laat de FAA weten samen te werken met de politie om onbemande luchtvaartuigen te identificeren en de operator op te sporen. Deze lopen het risico boetes, strafrechtelijke vervolging of een gevangenisstraf.

Incidenten

In 2014 zijn er in totaal 238 incidenten gemeld door vliegtuig piloten. Dit aantal staat in augustus van dit jaar op 650 meldingen. Waar vorig jaar in juni 16 piloten drones zagen rond hun vliegtuig en in juli vorig jaar 36 piloten drones zagen, zijn er dit jaar in juni 138 en in juli nog eens 137 meldingen door piloten die drones rond hun vliegtuig zagen.

Brandweer

Naast de stijging in aantal bijna botsingen meldt de FAA ook dat de brandweer regelmatig bluswerk bij natuurbranden moet staken omdat de blusvliegtuigen niet konden opstijgen vanwege drones boven het vuur. blusvliegtuig-drone-faa-hinderlijk-bijna-botsingen-toegenomenblusvliegtuig-drone-faa-hinderlijk-bijna-botsingen-toegenomen

België

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat een Belgisch vliegtuig van Brussels Airlines in Israël bijna in botsing kwam met een drone. De Airbus A320 met 160 passagiers aan boord naderde de luchthaven van Tel Aviv, toen de copiloot op tweehonderd meter van het vliegtuig opeens een drone zag vliegen.

1 Reacties

  1. Rob

    Waarom hebben jullie altijd van die tendentieuze titels? De koppen komen nooit overeen met wat er in het verslag beschreven staat...er wordt gesproken over waarnemingen, niet over bijna-botsingen....

Plaats een reactie