De 18-jarige knul die het internet over vliegt als maker van de schietende drone, is opgepakt. De jongen knutselde een drone in elkaar die vanuit de lucht van afstand op doelwitten kan schieten.

Schietende drone

Het internet explodeerde bij het viraal gaan van de video van de drone van Austin Haughwout uit Clinton, Connecticut. Het schietende vliegtuigje maakte de mechanica-student naar verluid samen met een professor van zijn universiteit. In eerste instantie kwam Haughwout er 'gemakkelijk' vanaf, aangezien hij geen wetten heeft overtreden. Echter heeft de jongen nu alsnog een fikse borgsom van 20.000 Amerikaanse dollar moeten betalen. schietdrone2schietdrone2

Borgsom

De borgsom die de 18-jarige voor zijn kiezen heeft gekregen heeft verrassend genoeg geen betrekking op zijn schietende drone. Het bedrag van 20.000 dollar moest Haughwout betalen, omdat hij zich gewelddadig tegen agenten had gedragen. Zijn ongepaste gedrag zorgde ervoor dat de jongen uit Connecticut donderdag voor de rechter moest verschijnen, welke oordeelde dat hij alleen opnieuw vrij kon komen na het betalen van het geldbedrag.

Views

Het filmpje is ondertussen ruim 2,8 miljoen keer bekeken. Volgens de vader van Austin, is de jongen daar uiteraard blij mee, "Met die twee miljoen views harkt hij makkelijk 1500 dollar binnen". Al eerder verdiende de jongen genoeg geld met onderstaande video, om vervolgens zijn schietende drone mee te bekostigen.

0 Reacties

    Plaats een reactie