Als je op zoek bent naar een drone waarmee je mooie luchtvideo's kan maken, dan kun je prima uit de voeten met een van de drones uit de collectie van DJI, Parrot of Blade. Wil je echter aan de slag met FPV racen of andere drone games, dan is het soms handig om je eigen drone bouwen. De startup Skyworks Aerial Systems uit Las Vegas is op Kickstarter op zoek naar mensen die willen investeren in hun Eedu Dronesmiths do-it-yourself kit. Met slechts een moersleutel is de Eedu door iedereen binnen 30 minuten in elkaar te zetten. .

Alle zintuigen gebruiken

Skyworks wil met de Eedu Dronesmiths kits mensen aansporen om drones te bouwen die alle zintuigen kunnen gebruiken. Het bedrijf geeft hierbij zelfs het voorbeeld van UAV's die kunnen ruiken en horen. Zo kan een methaan-sensor op de drone helpen om schadelijke gassen op te sporen in een kolenmijn, net zoals hier vroeger vogeltjes in kooien voor werden gebruikt. Het Eedu basis model is niet uigerust met een camera. Zo ligt de focus meer op de andere sensoren en wordt de gebruiker gestimuleerd drones op een andere manier te benaderen. eduu_dronesmiths_doos_kickstartereduu_dronesmiths_doos_kickstarter

Assemble, Fly, Code

Naast het feit dat de Eedu een leuke gadget is, heeft de drone-kit een educatief doel. Het monteren van de drone is niet moelijk en binnen een half uur door iedereen uit te voeren. "We hebben de complexiteit van robotica uit de drone gehaald, maar kunnen mensen toch de bevrediging bieden van het zelf in elkaar zetten van een drone', aldus Jinger Zeng, COO van Skyworks. Ook kan de drone na montage door de gebruiker worden geprogrammeerd d.m.v. Skyworks' Forge software. Deze Robotics Development Environment (RDE) open-source software is toegankelijk via je webbrowser en helpt je met het coderen van je drone. Geen zin in zelf programmeren? Na montage is de drone al klaar om te vliegen!

Skyworks Aerial Works hoopt via haar crowdfunding campagne op Kickstarter.com een bedrag van $100.000 op te halen. Het project loopt af op woensdag 1 juli. Rewards zijn beschikbaar vanaf $5 dollar of meer. Vanaf $449 kun je als Early Bird over je eigen Eedu Dronesmith kit beschikken. De verwachte leverdatum is december 2015, mits Skyworks haar uiteindelijk doel weet te halen.

0 Reacties

    Plaats een reactie