Het Canadese ministerie van Transport doet onderzoek naar een filmpje waarop een drone is te zien die vuurwerk afschiet.

Gevaarlijk

Twee Canadese mannen hadden Romeinse kaarsen vastgebonden aan een drone en probeerden daarop de vuurballen te ontwijken. Het ministerie noemt dat "extreem gevaarlijk", aldus de lokale zender CTV News.

Straf

In Canada is het verboden om zonder toestemming "gevaarlijke ladingen" met een drone te vervoeren. Het vliegen "op een roekeloze en nonchalante manier" kan bovendien leiden tot schade en (dodelijke) verwondingen, aldus het ministerie. De twee Canadezen, Jason Stewart en Matt Trueman, hangt een geldboete of zelfs gevangenisstraf boven het hoofd.

Don't try this at home

Trueman liet weten met Stewart op zoek te zijn naar nieuwe vormen van extreme sport. Ze waarschuwen de kijkers hun filmpjes niet na te doen. Volgens Trueman waren hij en Stewart zich van geen kwaad bewust. "Het was dwaas en we hadden gewoon plezier. Een beetje dom doen."drone-vuurwerk-straf-canada-romeinse-kaarsendrone-vuurwerk-straf-canada-romeinse-kaarsen

0 Reacties

    Plaats een reactie