Drones worden steeds vaker ingezet door inbrekers om nauwkeurig hun doelwit te bepalen. Dit heeft de Britse politie bevestigd aan The Telegraph.

Dreiging

De Britse politie is niet blij met de populariteit van de onbemande vliegtuigjes. Volgens de dienders vormen drones een nieuwe bedreiging voor de beveiliging van huizen.

Inbrekers

De politie van Suffolk, Suffolk Constabulary, heeft bevestigd dat er minimaal één rapport is opgemaakt waarin drones zijn gebruikt door inbrekers om mogelijke doelwitten te bepalen. inbrekers-drone-beveiliging-inbrekerinbrekers-drone-beveiliging-inbreker

Zwakke plekken

Dankzij drones hebben nu ook dieven een extra oog in de lucht. Door deze technologie kunnen zij eenvoudig op grote schaal de zwakke plekken in de beveiliging van gebouwen ontdekken. Denk hierbij ook aan het spotten van openstaande deuren en ramen. Met name grote huizen met een aanzienlijke tuin zijn potentiële doelwitten voor dieven met een drone. inbrekers-drone-beveiliging-tuin-controleinbrekers-drone-beveiliging-tuin-controle

Pakkans

Natuurlijk vergroot de inzet van drones door inbrekers hun pakkans aanzienlijk. "Drones kunnen luidruchtig zijn en zijn over het algemeen goed zichtbaar", aldus Paul Ford, secretaris van het Police Federation National Detectives Forum.

1 Reacties

  1. Hans

    Met alle respect wat een slecht, tendentieus artikel zeg. Er wordt letterlijk één vaag voorbeeld in de UK aangedragen. Er worden een hoop op angsten gebaseerde aannames gelanceerd en dan één vaag voorbeeld uit de VS waarvan helemaal niet vast staat dat de UAV daadwerkelijk voor de gepleegde misdrijven is gebruikt. En als dat wel zo is heeft het ze geholpen? Ze zijn immers gepakt. Dit is journalistiek van Fox News kwaliteit. Vooral gericht op angst zaaien door middel van vage ongefundeerde aannames en bronnen. Je verspreid een angstaanjagend gerucht waar mensen over gaan praten en rapporteert vervolgens "er wordt door sommige mensen gezegd dat...etc."

Plaats een reactie