Deze week bevestigde VS-geleide coalitietroepen dat ze een ISIS drone hebben uitgeschakeld. Experts waarschuwen dat de extremisten binnenkort drone-technologie mogelijk in kunnen zetten voor hun strijddoelen.

Drones

De zelfverklaarde Islamitische-staat - ook wel bekend als ISIS of ISIL - heeft drones toegevoegd aan zijn wapenarsenaal en voor de eerste keer heeft de VS-geleide coalitie één ​​van hun drones uitgeschakeld, aldus een officiële melding van vandaag.

Luchtaanval

"In de buurt van Fallujah, Irak heeft een luchtaanval een door ISIS op afstand bestuurd vliegtuig en een ISIS voertuig vernietigd", aldus een persbericht van de Combined Joint Task Force (CJTF). Eerder deze week was de onbemande drone inspecties aan het uitvoeren in de buurt, vertelde Amerikaanse militairen aan The Daily Beast. Vervolgens werd de drone geladen in een voertuig, dat vervolgens totaal werd verwoest door de coalitietroepen afgelopen dinsdag. isis-isil-islamic-state-map-dronesisis-isil-islamic-state-map-drones

Drone

Specifieke details van de drone zijn niet bekend. Er is natuurlijk een groot verschil tussen wat ISIS zou hebben kunnen kopen via Amazon.com en de Reapers en Predators ingezet door coalitietroepen.

Drone-technologie

Het eerste bewijs dat ISIS drone-technologie inzet kwam bijna een jaar geleden, toen de groep een video naar buiten bracht genaamd "Gekletter van de Zwaarden, Deel 4" De 1-uur durende video opent met beelden over een stad in het westen van Irak opgenomen met een drone. Er is niets in de video te zien om te suggereren dat ISIS real-time surveillance mogelijkheden had, maar de organisatie beschikte zeker over drones om video-opnamen te maken vanuit de lucht.

0 Reacties

    Plaats een reactie