Met de huidige technologieën wordt het mogelijk gemaakt om drones te besturen door middel van hersengolven. Tekever, het bedrijf achter deze ontwikkeling, gaf een demonstratie in Portugal en zegt dat deze technologie op korte termijn gebruikt kan worden om mensen die beperkt kunnen bewegen in staat stellen een vliegtuig te besturen. Op lange termijn kan deze technologie gebruikt worden om grote vrachtvliegtuigen zonder bemanning te laten vliegen. hersengolven-drone-besturen-tekever-bbc.

Afleiding

Mocht de drone operator toch plotseling afgeleid worden dan is dit geen probleem. De drone stort niet als een baksteen naar beneden maar blijft door verschillende algoritmes gewoon in de lucht zweven.

Universiteit Texas

Op de Universiteit Texas in San Antonio doen ze ook onderzoek naar het besturen van drones met je gedachten. Het doel van het onderzoek is om militairen uit te rusten met verkenning drones. De militaire hoeven geen transmitters mee te nemen en kunnen de drones over heuvels laten vliegen. De sensoren worden geplaatst in de helm van de soldaat en moet het ook mogelijk maken om meerdere drones tegelijk aan te sturen.

2 Reacties

  1. manko

    Ha ik me wel aanschaffen ooit wanneer man mij ziet dan op balkon vandaag ik dacht waarom niet aanschaffen want niet duur maar familie niet mogen weten niet. Ik denk man is met ander. Dan ik zou kunnen kijk met deze vliefgtuig maar ik denk hoe lang die batterij?

  2. Mathilde van de Braackehoven

    Ik zit ergens mee en hoop dat iemand mij hierbij kan helpen. Ik wil niemand afluisteren of bespieden maar toch...Ik ben mijn leidinggevende echt helemaal beu hij is het type van "omdat ik het wil" en omdat ik de baas ben kan het. Ik had vandaag een gesprek over iets met hem en ik merkte al meteen dat hij weer dominant deed in zijn opmerkingen en zinnen. Ik vroeg meteen op de man af of hij "iets tegen mij heeft" hij vernederd mij met mensen om me heen. Vind mij chagrijnig (terwijl ik echt elke dag lach hoeveel pijn of verdiet ik ook soms heb) echt waar en last but not least hij zet collegas tegen mij op. Vertelde doodleuk dat hij collegas had gesproken die mij ook maar chagi vinden en ga zo maar door. Dus ben ik ook naar de collega geweest waarvan hij de naam opnoemde en die kon wel janken omdat ze dat echt nooit gezegd heeft. Ik vertrouw haar ook want tis echt een schat van een collega! Leiding geven kan hij ook niet professioneel in het begin maakte hij zelfs seksuele opmerkingen! Ik heb er destijds niets mee gedaan omdat ik de goede vrede wilde bewaren en wie zou mij geloven? Het systeem is daar allemaal 4 handen op 1 buik :( Ik werk er al behoorlijk wat jaren en we hebben echt veel leidinggevenden gehad maar deze spant de kroon. Ik zou graag een drone inzetten om ze te kunnen afluisteren wat ze allemaal zeggen. kan ik deze hier huren?

Plaats een reactie