De Federal Aviation Administration (FAA) heeft deze week voor het eerst toestemming gegeven aan twee bedrijven om drones te gebruiken bij het bestuderen van gewassen op akkers en om te koop staande huizen te fotograferen en filmen.

Twee bedrijven

De uitzonderingen op het verbod op commercieel drone gebruik is toegekend aan het bedrijf ‘Advanced Aviation Solutions’ in Star, Idaho en ‘Douglas Trudeau of Tierra Antiqua’ in Tucson, Arizona.

Type drones

Landbouw

Advanced Aviation Solutions gaan een eBee drone van SenseFly gebruiken om fotografische metingen van akkers te maken, gezondheid van gewas te bekijken en het opsporen van ongedierte. Het doel is om boeren tijd te besparen en precisie landbouw toe te passen. De drone kan uitgerust worden met sensors die informatie kunnen verkrijgen dat met het blote oog niet zichtbaar is. Deze informatie kan inzicht geven in waar het gewas meer water nodig is. ebee_drone_malaria_onderzoek_615ebee_drone_malaria_onderzoek_615

Vastgoed

Makelaars bedrijf Douglas Trudeau of Tierra Antiqua heeft toestemming gekregen om een DJI Phantom 2 Vision+ te mogen gebruiken bij het maken van foto’s en video’s van woningen die te koop zijn. Vastgoed bedrijven staan al een tijdje te popelen om drones te mogen gebruiken om te koop staande woningen te fotograferen en filmen. Een video met een drone is een goedkope oplossing om een duidelijk beeld te krijgen van een woning en de omgeving. dji-phantom-2-vision-plus-quadcopter-dronedji-phantom-2-vision-plus-quadcopter-drone

Voorwaarden

De bedrijven mogen niet zomaar gaan vliegen met de drones maar moeten zich houden aan bepaalde regels. Zo mogen de drones uitsluitend bestuurd worden door een piloot die een FAA privé-piloot certificaat heeft. Naast de drone piloot moet er altijd een observant aanwezig zijn en beschikt de drone piloot ook over een recente medische verklaring. De drone moet tijdens de vlucht altijd in het zicht blijven voor de piloot.

Aanvragen

Op dit moment heeft de FAA 214 aanvragen voor toestemming om met drones te mogen vliegen en er zijn tot nu toe 12 uitzonderingen gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie