De man die de drone bestuurde die crashte op het terrein van het Witte Huis, heeft zich zelf gemeld bij de Amerikaanse geheime dienst vanwege zijn betrokkenheid bij het incident.

Recreatief

De piloot, die opmerkelijk genoeg werkt voor de Amerikaanse overheid, heeft verklaard de drone enkel voor recreatieve doeleinden te hebben gebruikt, zo meldt een bron binnen de Secret Service. witte-huis-neergestorte-dji-drone-crashwitte-huis-neergestorte-dji-drone-crash

Crash

De Secret Service vergrendelde het Witte Huis kort nadat een medewerker een 'witte quadcopter' zag vliegen boven het zuidelijke terrein van het Witte Huis. Enkele momenten later crashte de drone in de tuin van het zuidoostelijke deel van het complex. Volgens de medewerker vloog de drone op een zeer lage hoogte.

Vluchtroute

Volgens een bron binnen de Secret Service vloog de drone over het complex nadat deze opgestegen was vanuit een woonwijk ten oosten van het Witte Huis. Een tweede bron meldt aan CNN dat de exacte vluchtroute nog niet officieel bevestigd is.

Onderzoek

De Secret Service zal het incident blijven onderzoeken door middel van interviews, forensisch onderzoek en alle andere aanknopingspunten van andere opsporingsdiensten, aldus Brian Leary, woordvoerder van de Secret Service. president-barack-obama-michelle-witte-huispresident-barack-obama-michelle-witte-huis

President Obama

Op het moment van het incident waren president Obama en zijn 'first lady' niet aanwezig op het complex van het Witte Huis. Het belangrijkste Amerikaanse koppel is momenteel op reis in India.

Reactie drone industrie

Michael Drobac, uitvoerend directeur van de Small UAV Coalition, noemde het nieuws van de gecrashte drone in de tuin van het Witte Huis een "verschrikkelijke incident" voor de drone-industrie. Volgens Drobac draagt het incident een boodschap uit dat drone gebruikers niet verantwoord om gaan met deze nieuwe technologie.

Roekeloos

"In de Verenigde Staten zijn meer dan een half miljoen mensen die vliegen met een drone", verklaart Drobac, "een handje vol roekeloze gebruikers verpest 't voor de rest."

Technologische oplossingen

De drone industrie werkt samen met de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, om nieuwe gebruikers te onderwijzen over de regels die gelden voor het gebruik van drones. Ook werkt de industrie aan nieuwe technologieën die voorkomen dat drones op niet toegestane locaties vliegen. "Technologie zal ons helpen dit probleem op te lossen", besluit Drobac. witte-huis-washington-usawitte-huis-washington-usa

2 Reacties

  1. Rob

    “een handje vol roekeloze gebruikers verpest ‘t voor de rest.” Daar hebben we in NL er ook een paar van...

  2. blijf liever aniniem

    gelijk heb je. ik kan nog niet heel goed met mijn drone om maar ik ga speciaal naar een ontzettend groot veld zodat ik niemand stoor of lastig val.

Plaats een reactie