CNN en de Federal Aviation Administration (FAA) hebben een akkoord bereikt over het gebruik van drones bij verslaggeving in de journalistiek. CNN probeert al sinds juni 2013 een dergelijke afspraak af te dwingen bij de FAA.

Afspraak

CNN heeft toestemming om drones in te zetten voor nieuwsgaring en gaat in samenwerking met Georgia Tech Research Institute onderzoeken hoe dit op de meest veilige manier kan worden geïmplementeerd. De FAA verzamelt deze gegevens om te onderzoeken hoe zij drone technologie op een veilige manier kunnen integreren in de journalistiek en stellen aan de hand van deze gegevens regels op.

Doelstelling

“Ons doel is om hoogwaardige drones in te zetten en vast te stellen welke combinaties van drones en camera’s we kunnen gebruiken om hoogwaardige videoreportages te maken”, zegt David Vigilante Senior Vice President van CNN. CNN hoopt bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een dynamisch ecosysteem waar exploitanten van diverse soorten en maten veilig kunnen opereren in het Amerikaanse luchtruim

Versoepeling

Door de toename van drones en hun functies willen steeds meer bedrijven drones inzetten. Het is belangrijk dat de FAA hier duidelijke regels voor opstelt maar ook soepel is in de toestemmingen die zij geven. Wanneer de regelgeving te streng is zullen bedrijven het testen van drones in andere landen gaan uitvoeren. Zo kondigde Amazon vorige maand aan te gaan kijken om hun drone test faciliteiten buiten de Verenigde Staten te gaan voort zetten wanneer de regelgeving niet versoepelt zou worden. cnn-news-network-channelcnn-news-network-channel

CNN

CNN werd opgericht in 1980 en uitgegroeid tot 's werelds grootste nieuwszender. Uitzendingen van CNN zijn te ontvangen door meer dan 1 miljard mensen in meer dan 200 landen ter wereld. De meeste uitzendingen komen uit de studio's in Atlanta, Georgia. CNN heeft ook studio's in New York en Los Angeles. Daarnaast heeft de nieuwszender tientallen kantoren verspreid over de hele wereld, waaronder in Londen en Hongkong.

0 Reacties

    Plaats een reactie