Stads raadslid Paul Vallone van New York City dient woensdag een wetsvoorstel in om drones te verbannen uit 5 stadsdelen. Vallone wil no-fly zones in New York City.

Wetsvoorstel

In het wetsvoorstel dat Vallone woensdag indient staat dat verboden wordt voor drones in bepaalde gebieden te mogen vliegen. Zo mogen de drones niet binnen 8 kilometer van vliegvelden, scholen en ziekenhuizen vliegen. Daarnaast mogen drones niet uitgerust worden met wapens of gebruikt worden voor stadstoezicht.

Paul Vallone

“Drone technologie ontwikkeld zich in een razend tempo en wordt steeds toegankelijker en betaalbaarder”, zegt Vallone. “New York City kan drones nu reguleren zonder de op de vernieuwde regels van de FAA te wachten of tot er een ongeluk gebeurd”. paul_vallone_city_councilman_new_york_drones_queenspaul_vallone_city_councilman_new_york_drones_queens

Ondertekenen

Inmiddels hebben 9 raadsleden van New York City het wetsvoorstel al ondertekend. Vallone heeft inmiddels ook contact gehad met het gemeentehuis en het politie departement van New York City. Beide partijen hebben nog geen standpunt ingenomen over het wetsvoorstel.

0 Reacties

    Plaats een reactie