Het Nederlandse consultancybureau Triple20 bestrijdt schimmelziektes in Filipijnse bananenplantages. Door de inzet van drones spoort het bedrijf problemen in het veld snel op.

Gewassen analyse

Triple20 heeft een succesvolle proef afgerond op een bananenboerderij in de Filipijnen. Met behulp van een infraroodcamera verzamelt een octocopter - drone met 8 armen - beelden van gewassen. Speciale computersoftware analyseert de informatie en helpt zo ziektes en andere afwijkingen te signaleren.

Ziektes bestrijden

Dankzij drones kunnen telers op een zeer efficiënte manier hun gewassen controleren. Via één drone kan een grote akker worden overzien en het onbemande vliegtuigje levert razendsnel informatie. Bij het uitbreken van ziektes kan de teler onmiddellijk gericht ingrijpen. Zo gaat zo min mogelijk oogst verloren. Hiermee is de drone een alternatief voor het gebruik van pesticiden. drones-bananen-plantages-filipijnendrones-bananen-plantages-filipijnen

Landbouwinnovatie

Triple20 is een consultancybureau dat gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologische landbouwinnovaties. Het bureau streeft naar een duurzame waardeketen in de internationale landbouw. Tijdens het project werkte Triple20 samen met onderzoeker Lammert Kooistra van Wageningen UR. Kooistra is deskundige op het gebied van Geo-informatiekunde en Remote Sensing.

Commerciële service

Momenteel werkt het Nederlandse bureau in de Filipijnen aan een partnership met lokale bedrijven. In 2015 hoopt Triple20 de gewassenanalyse met behulp van drones als commerciële service aan te bieden.

0 Reacties

    Plaats een reactie