Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), de onderzoekstak van het Amerikaanse ministerie van Defensie, wil een drone bouwen met kenmerken van bepaalde (roof)vogels en insecten. DARPA wil de onbemande vliegtuigen inzetten voor het verkennen van kleinere ruimtes die mogelijk gevaarlijk zijn om te betreden voor mensen.

Roofvogels

"Roofvogels en vliegende insecten beschikken over bepaalde capaciteiten die we graag willen toepassen op kleine UAV's", zegt Mark Micire, programma manager van DARPA. "Haviken kunnen bijvoorbeeld heel snel vliegen door een dicht bos zonder tegen een boom te smakken. Ook veel insecten kunnen vliegen met enorme precisie op ongelooflijke snelheden."

Slimmere drones

DARPA plaatste onlangs een officiële oproep voor haar Fast Lightweight Autonomy (FLA) programma waarin zij op zoek is naar deskundigen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit nieuwe type drones. Het FLA-programma heeft als doel het ontwikkelen van autonome UAV's die klein genoeg zijn om door een open raam te vliegen met snelheden van zo'n 70 kilometer per uur. Het doel is dat de onbemande vliegtuigen zelfstandig navigeren binnen complexe binnenruimten zonder enige externe communicatie via GPS of de bestuurder van de drone.

Makkelijker voor de mens

"Door het slimmer maken van onbemande systemen en drones zelf basistaken te leren - zoals het vermijden van obstakels - kan de belasting en stress op de bestuurder verlichten zodat zij zich kunnen richten op het toezicht op de systemen en het uitvoeren van de grotere missies", zegt Stefanie Tompkins, directeur van DARPA's Defense Sciences Office. darpa-amerika-defensiedarpa-amerika-defensie

0 Reacties

    Plaats een reactie