Makelaars in Canada zijn erg enthousiast over drones. De toepasbaarheid van drones in de verkoop van huizen is in 2014 door vele makelaars opgepikt en in de praktijk toegepast. Video-opnames gemaakt met een drone maken het mogelijk een huis en de omgeving op bijzondere wijze in kaart te brengen. Daarnaast is de aanschaf van een drone stukken goedkoper dan het inhuren van een fotograaf of helikopter voor het maken van luchtbeelden.

Videotours met wow-factor

Paul Roulliard, een makelaar uit Windsor, Ontario maakt gebruik van drones om videotours van de huizen in zijn portfolio te maken. Roulliard werd bekend met drones na het zien van eenzelfde videotour van een vastgoedmakelaar uit Californie. Hij was binnen no-time overtuigd van de toegevoegde waarde van dergelijke videobeelden bij de verkoop van huizen. De Canadese makelaar geeft aan dat drone videobeelden bij mensen vaak een 'wow-factor' oproepen en er sneller voor zorgen dat mensen een huis willen bezichtigen. De Canadese nieuwszender CBC volgde Roulliard tijdens het opnemen van een videotour: [embed]

8B3ITV0?list=UU2B_bpv--1HtsKMb_sGRTSg[/embed]

Toestemming: SFOC certificaat

Transport Canada is binnen de Canadese overheid verantwoordelijk voor wetgeving en beleid met betrekking tot transport. In het afgelopen jaar heeft Transport Canada 945 Special Flight Operation certificaten (SFOC) uitgegeven. Dit is een groei van 500% ten opzichte van 2011, toen er 155 certificaten werden uitgegeven. Een SFOC is noodzakelijk voor toestemming wanneer er met een UAV wordt gevlogen voor commerciële doeleinden, zoals bij de videotours van makelaars het geval is. In dit certificaat staat precies wanneer er wordt gevlogen, door wie en op welk tijdstip. Hoeveel drones er momenteel door Canadese makelaars worden gebruikt voor de verkoop van huizen is niet bekend. De Canadian Real Estatate Association (CREA), vertegenwoordigd door Pierre Leduc, geeft aan dat de organisatie "niet beschikt over exacte aantallen". Wel geeft Leduc aan dat de CREA heeft opgemerkt dat het gebruik van drones vooral in landelijke regio's toeneemt.

0 Reacties

    Plaats een reactie