Laurens de Groot van Shadowview is vanavond te zien bij Ivory Wars op Discovery Channel. In het programma strijdt de Groot tegen stropers in Afrika. Shadowview zorgt met behulp van drones dat stropers snel opgespoord kunnen worden zodat de grond troepen snel ter plaatsen kunnen zijn om de stropers te verjagen.

Ivoor

De stropers hebben het gemunt op het ivoor van de olifanten en neushoorns. Er is in Azië veel vraag naar het ivoor en brengt veel geld op. De stropers vermoorden de dieren en halen met veel geweld het ivoor van het hoofd.

Bewapend

De stropers zijn uitgerust met zware automatische wapens en zijn niet bang om deze te gebruiken. Er ontstaan regelmatig vuurgevechten wanneer de stropers in contact komen met de rangers. Er zijn hierbij al meerdere keren slachtoffers gevallen. De straffen die de stropers boven het hoofd hangen zijn dusdanig hoog dat zij zonder twijfel het vuur openen.

RTL Late Night

Laurens de Groot was gisteravond te gast bij RTL Late Night waar hij verteld over de ernst van de situatie in Afrika en dat hij verwacht met behulp van de drone technologie het probleem goed aangepakt kan worden in heel Afrika.

Afleveringen

Vanavond is de eerste van drie afleveringen te zien om 21:00 bij Discovery. De tweede en derde afleveringen zijn op 4 en 11 december te zien op hetzelfde tijdstip.

0 Reacties

    Plaats een reactie