Maak kennis met ReVolt, het onbemande elektrisch aangedreven vrachtschip. Het concept van het nieuwe schip werd deze week gepresenteerd door DNV GL tijdens SMM Hamburg.

DNV GL

DNV GL is de grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties en een gerenommeerd adviseur voor de scheepvaartsector. Het bedrijf presenteerde het concept voor dit groene vrachtschip tijdens SMM Hamburg, één van de belangrijkste maritiem congressen ter wereld. SMM Hamburg 2014 vond plaats van 6 tot 9 september 2014 in Hamburg, Duitsland.

Elektrische aandrijving

In plaats van stinkende dieselmotoren wordt de ReVolt aangedreven door een 3000 kWh accu. Hierdoor zullen niet alleen de brandstofkosten aanzienlijk omlaag gaan, maar ook de operationele kosten vanwege onderhoudsgevoelige onderdelen, zoals rotatie-componenten. Volgens DNV GL kan het vrachtschip 100 nautische mijlen afleggen op een volle accu.

Geen crew

ReVolt zal voorzien worden van een autonoom besturingssysteem zonder hulp van enige crewleden. Dit betekent dat het schip ook geen crew-faciliteiten hoeft te hebben en hierdoor nog meer ruimte voor vracht heeft in vergelijking tot de traditionele vrachtschepen.

Financieel interessant

Door besparing op brandstof, onderhoud en vanwege de extra laadcapaciteit kan de ReVolt volgens DNV GL een scheepvaartbedrijf tot wel €25 miljoen besparen in een termijn van 30 jaar.

0 Reacties

    Plaats een reactie