Het recentelijke nieuws dat Google al 2 jaar bezig is met drones die ingezet kunnen worden voor transport, is met warm onthaal verwelkomt in vele sectoren. Door de aankondiging van Project X laat ook één van 's werelds meest machtige bedrijven zien te geloven in drone technologie. Het grote nieuws zorgt niet alleen voor extra en meer serieuze aandacht bij wetgevers overal te wereld, maar ook investeerders in drone technologie zijn zeer verheugd met de onthulling van de nieuwste bedrijfstak van Google.

Drone investeerders

De aankondiging van Project X was goed nieuws voor bedrijven die reeds geïnvesteerd hebben in drone-technologie. Hieronder vallen ook de bekende Amerikaanse investeringsmaatschappijen als Kleiner Perkins Caufield & Byers, Andreessen Horowitz en First Round Capital, die allen participeerden in een investeringsronde van $25 miljoen in het bedrijf Airware afgelopen juli. Airware werkt aan een universeel besturingssysteem voor alle soorten drones. Het bedrijf heeft ook een ex-overheidsadviseur in dienst die deel uit maakt van twee FAA commitees en hierdoor betrokken is bij de bepaling van de drone regelgeving in de Verenigde Staten. Dergelijke connecties en aandacht van investeerders beweegt deze startup zeker in de goede richting, maar het nieuws van Google zorgt zeer waarschijnlijk voor een extra versnelling.

Top investeerder

Google's geloof in drone-technologie laat ook de diepe banden tussen een aantal top drone investeerders zien. Google Ventures is een backer van Skycatch, een maker van drones die data verzamelen. Dit bedrijf wordt ook gesteund door Ram Shriram, één van de oorspronkelijke bestuursleden van Google die samen met Jeff Bezos werkte bij Amazon en Shriram was ook betrokken bij het vroegere Netscape.

Belangrijke mijlpaal

De aankondiging van Google's Project X nieuws is voor velen niet meer dan een leuk nieuwtje, maar voor alle betrokkenen een belangrijke mijlpaal. Een belangrijke gebeurtenis die drone technologie - en hopelijk ook de wetgeving - een flink stap in de goede richting geeft.

0 Reacties

    Plaats een reactie