Als het aan Facebook ligt heeft iedereen op de wereld beschikking over internet. Begin dit jaar kondigde Facebook al aan samen te gaan werken met Titan Aerospace aan het project Internet.org. Het doel van het project is om het internet betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Om alle delen van de wereld van internet te kunnen voorzien wil Facebook internetdrones inzetten. Deze internetdrones werken op zonne-energie om zo 5 jaar te kunnen blijven vliegen. Facebook en Titan Aerospace verwachten al volgend jaar te kunnen beginnen met het testen van de eerste internetdrones. Helaas lopen zij nog tegen een aantal restricties aan op het gebied van drone regulering.

Huidige regels

De huidige regels stellen dat een drone piloot slechts één onbemande drone mag besturen. Dit zou betekenen dat Facebook een enorme hoeveelheid drone piloten moet aannemen. Ook moeten de internetdrones boven de 18 kilometer hoogte vliegen om geen last te ervaren van wisselende weersomstandigheden. Dit gebied is buiten het luchtruim en hier bestaan nog nauwelijks regels voor.

Versoepeling

Facebook wil dat de regels versoepeld worden voor internetdrones zodat zij één drone piloot tussen de 10 en 100 drones kunnen laten besturen. Om de invloed van weersomstandigheden te voorkomen moeten de drones ook boven het weer vliegen. Dit betekent dat de drones op een hoogte tussen de 18 en 28 kilometer moeten vliegen. Over het vliegen op deze hoogte wilt Facebook meer duidelijkheid zodat zij volgend jaar hun eerste internetdrones kunnen testen.

0 Reacties

    Plaats een reactie