Sony is begonnen met de ontwikkeling van drones, dit bevestigen hoge officieren binnen het elektronica-concern. Sony is momenteel marktleider op het gebied van sensoren die werken als menselijke ogen. Momenteel gebruikt Sony deze technologie enkel in andere elektronica, maar binnenkort dus ook in drones.

Inspectie via sensoren

Sony wil onbemande luchtvoertuigen bouwen met sensoren voor inspectie. De drones kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om de status van gebouwen en infrastructuur (zoals bruggen) te inspecteren, maar ook in de landbouw om het groeiproces nauwlettend te volgen.

Booming business

Na het grote nieuws dat Google bezig is met de ontwikkeling van drones, duikt ook Sony de veelbelovende drone wereld in. Niet zo heel verwonderlijk aangezien analysten voorspellen dat in het jaar 2025 de drone-business alleen in de Verenigde Staten goed zal zijn voor een omzet van meer dan $76 miljard. Dit nieuwe project kan Sony misschien weer een duw in de goede richting geven, aangezien haar televisie-tak de laatste 10 jaar enkel rode cijfers laat zien. sony-elektronica-fabrikant-japansony-elektronica-fabrikant-japan

0 Reacties

    Plaats een reactie