Association for Unmanned Vehicle Systems International (AUVSI), de belangenorganisatie van de commerciële drone industrie in de Verenigde Staten, heeft zijn grote gewicht gegooid achter het verzoek van Amazon om drones te testen voor commercieel gebruik.

Wel privé, niet zakelijk

Volgens Federal Aviation Administration Modernization and Reform Act of 2012 is het momenteel in de Verenigde Staten wel toegestaan om te vliegen voor recreatieve doeleinden, maar mogen bedrijven uit de drone industrie geen testvluchten uitvoeren totdat de FAA haar regelgeving op orde heeft.

Brief

Michael Toscano, President en CEO van AUVSI, vraagt het U.S. Department of Transportation via een brief om Amazon een uitzondering te verstrekken zodat de online e-commercegigant haar testen in het Amerikaanse luchtruim kan uitvoeren.

Lang wachten

Het duurt nog 16 maanden voordat de FAA een besluit zal vellen over het commerciële gebruik van drones. Toscano benadrukt in zijn brief dat bedrijven hier niet op kunnen wachten. Een aantal dagen geleden dook het bericht op dat Amazon waarschijnlijk haar Prime Air in India gaat uittesten aangezien de FAA dit momenteel niet toestaat.

Verzoek om uitzondering

In juli diende Amazon het verzoek voor de uitvoer van testvluchten in bij de FAA en benadrukte de mogelijkheid om het bedrijf een uitzondering te verstrekken op basis van de 'Modernization Act'. Naast Amazon hebben nog een handje vol andere bedrijven een vergelijkbaar verzoek ingediend.

Boost voor economie

Het toestaan van drones voor commercieel gebruik kan van grote waarde zijn voor bedrijven zoals Amazon. Ook zal de drone industrie in de Verenigde Staten zorgen voor een toenemend aantal arbeidsplaatsen. "In een AUVSI onderzoeksrapport van vorige jaar blijkt dat de drone industrie in de Verenigde Staten goed kan zijn voor meer dan 100,000 nieuwe banen en een omzet van meer dan $80 miljard.", schrijft Toscano. AUVSI heeft naar eigen zeggen meer dan 7,500 leden ter wereld, waaronder meerdere overheidsinstanties en toonaangevende luchtvaartbedrijven zoals: Lockheed Martin, Northrup Grumman, Raytheon en BAE Systems.

0 Reacties

    Plaats een reactie