Parrot brengt deze zomer een aantal nieuwe drones uit. Het gaat om een mini-drone van nog geen 20 bij 20 centimeter groot en een rijdende drone die naast vliegen ook spring- en flipkunstjes kan doen. Parrot Rolling Spider.

Rolling Spider

De Rolling Spider is een mini-drone die zeer flexbibel is. De drone weegt slechts 55 gram, maar is voorzien van alle functionaliteit om kunstjes mee uit te voeren. Zo kan de Rolling Spider met opklikbare wieltjes over de vloer en tegen de muur aanrijden, maar ook vliegen en salto's maken. De besturing gaat - in tegenstelling tot de andere drones van Parrot - niet via WiFi, maar Bluetooth. De Rolling Spider beschikt niet over een camera en de vliegtijd is zo'n 8 minuten op een volledig opgeladen accu. Eigenaren van de Rolling Spider kunnen de drone versieren met meegeleverde en apart verkrijgbare stickers. De twee wielen zijn los te maken, waardoor je de machine als zelfstandige drone kunt inzetten. De Rolling Spider is vanaf augustus verkrijgbaar voor €99,-. Parrot Jumping SumoParrot Jumping Sumo

Jumping Sumo

De drone die specifiek op rijden en stunts is gericht, is de Parrot Jumping Sumo: een grotere drone met grote zwarte wielen die diverse capriolen kan uithalen. Je kunt ermee slalommen, jumps uitvoeren tot wel 80 cm hoog en mee racen. De Jumping Sumo bevat een camera waarmee je je kunstjes kunt filmen. De drone kan geluiden maken, en reageert op aai- en aanraakbewegingen. De Parrot Jumping Sumo is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer €159,-.

FreeFlight 3

Parrot brengt ook een nieuwe versie uit van haar drone-bedieningsapp. FreeFlight 3 werkt met alle drones en heeft een verbeterde bediening, die tevens iets meer op kinderen is gericht. Je kunt je drone bedienen met een joystick-interface of gebruik maken van de gyroscoop-functie van je smartphone of tablet om de drone in beweging te krijgen. FreeFlight 3 is vanaf september gratis te downloaden voor iOS, Android, Windows Phone 8 en Windows 8.1. De huidige drones werken ook met versie 2 van de software.

0 Reacties

    Plaats een reactie