Afgelopen jaar hebben drones de (golf)surfwereld bestormd met mooie luchtopnames.

De techniek is zo snel vooruit gegaan dat ook met ene pittig windje nog prima te vliegen was en dus ook in de kitewereld worden ze steeds vaker gebruikt voor mooie beelden. In Zuid Afrika hebben ze vanaf nu het vliegen met drones illigaal verklaart. Ben bang dat dit snel in meer landen overgenomen gaat worden, dat zou jammer zijn aangezien ze wel brilliante beelden opleveren. Mocht je trouwens gepakt worden is de boete niet mals: "anyone caught operating a drone in public airspace could face a fine of up to R50 000 or ten years imprisonment (or both). How this will be enforced and how it will impact footage of local spots from the air remains to be seen" Onze tip: Laat je drone dus thuis als je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika...

1 Reacties

  1. valerie

    geldt het verbod anno 2017 nog?

Plaats een reactie