Een Zuid-Afrikaans bedrijf heeft een drone ontwikkeld die vanuit de lucht een opstandige mensenmassa onder controle houdt, dan wel aanvalt.

De opkomst van het onbemande vliegtuigje, bekend staand als de drone, neemt steeds gevaarlijkere vormen aan. De meest verguisde is de militaire drone die bommen afschiet op vijandelijke doelen. Daarnaast neemt het commerciële gebruik van het onbemande vliegtuigje, dat steeds kleiner wordt, groteske vormen aan daar steeds meer bedrijven er luchtopnames mee laten maken waarmee de privacy in het geding is. Een groeiende groep burgers draagt daar een steentje aan bij. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Desert Wolf presenteert nu een drone die rellen moet bestrijden en mensenmassa’s onder controle moet houden. De UAV (Unmanned Aerial Vehicle) heeft vier vuurmonden waaruit 80 projectielen per seconde kunnen worden afgevuurd. Dat kunnen verfbommen zijn, plastic kogels, lichtkogels, pepperspray of traangas. Daarnaast heeft de drone luidsprekers om de menigte toe te spreken of te desoriënteren. De drone heeft daarnaast een warmtecamera voor zoekwerk in het donker en twee HD-camera’s. Van afstand wordt alles gevolgd via beeld en geluid en kan worden ingezoomd op de menigte die tevens kan worden toegesproken. De eerste 25 drones worden binnenkort afgeleverd aan de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie om stakingen te bestrijden. Een volledig werkend drone-systeem kost iets meer dan 34.000 euro, een schijntje indien je het vergelijkt met de inzet van de ME of militaire politie.

0 Reacties

    Plaats een reactie