De politie in Kaatsheuvel heeft vrijdagavond een drone van een 45-jarige man uit Kaatsheuvel in beslag genomen.

De man liet het onbemande luchtvaartuig vrijdagavond vliegen boven een woonwijk in Kaatsheuvel. Een inwoner van Kaatsheuvel meldde kort voor middernacht dat er een drone rond zijn woning vloog. Doordat de drone een hinderlijk licht uitstraalde, kon de vlucht van de drone gevolgd worden. De melder wist hierdoor de de eigenaar van de drone te achterhalen. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 45-jarige man uit Kaatsheuvel en nam de drone in beslag. De verdachte had namelijk geen vergunning om op dat tijdstip en op die locatie met een drone te vliegen in het Nederlandse luchtruim. Hij verklaarde dat de drone eigendom is van zijn werkgever. Het gaat om een klein model, uitgerust met 4 rotors en camera en is bedoeld voor professioneel gebruik. Kaatsheuvel kwam al eerder in het nieuws rondom drones. Begin dit jaar zorgde een luchtopname van een drone boven de Efteling in Kaatsheuvel voor veel opschudding.

0 Reacties

    Plaats een reactie