Google neemt Titan Aerospace over, een ontwikkelaar van door zonne-energie aangedreven drones.

Dat bericht de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag. Titan is gevestigd in de staat New Mexico en heeft 20 mensen op de loonlijst. Het bedrijfje wordt geleid door Vern Raburn, die eerder topman was van Symantec en divisiedirecteur bij Microsoft. Hoeveel Google voor de onderneming betaalt, is niet bekend. Eerder werd Titan ook door concurrent Facebook genoemd als mogelijke overnameprooi. Dat bedrijf maakte later evenwel bekend voor 20 miljoen dollar (ruim 14 miljoen euro) Ascenta over te nemen, dat ook onbemande vliegtuigjes maakt. Google ziet met communicatieapparatuur uitgeruste drones als een mogelijk hulpmiddel om mensen in afgelegen gebieden op aarde te verbinden met het internet. Zelf ontvouwde het in dat kader vorig jaar al Project Loon, dat hetzelfde beoogt maar dan met luchtballons. Daarnaast zouden drones het bedrijf kunnen helpen bij het maken van betere en gedetailleerdere luchtfoto's en kaarten. Ook kunnen ze wellicht gebruikt worden om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in de atmosfeer in kaart te brengen. Nog voordat Google en Facebook hun warme belangstelling voor dronetechnologie kenbaar maakten, deed Amazon dat al. Het webwinkelbedrijf wil dergelijke apparaten gaan inzetten om pakjes te bezorgen bij klanten die niet al te ver van zijn distributiecentra wonen.

0 Reacties

    Plaats een reactie