Home / Forum / Nederland / Tegengeluid: een fair deal voor drones.
barthoux
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 Mar 2016, 20:29

Tegengeluid: een fair deal voor drones.

26 Apr 2016, 18:16

Zoals in het redactioneel artikel hier op drones.nl zeer netjes en goed beargumenteerd is beschreven, zitten er nogal wat haken en ogen over het concept met aangescherpte regels voor dronevliegers, zoals nu is voorgesteld door staatssecretaris Dijksma.

Velen van ons vragen zich af in hoeverre de 'veiligheid' wordt verbeterd door de nieuwe regels, aangezien de reeds bestaande regels net zo veel veiligheid kunnen bieden... mits goed gehandhaafd.

Tot de mensen die het tijd vinden worden voor een redelijk tegengeluid en pleiten voor een heldere - maar niet doorgeschoten - regelgeving behoor ook ik. Het nadeel voor ons, dronevliegers, is dat we onvoldoende georganiseerd zijn. En niet, zoals de lobby van de traditionele luchtvaart, met 1 stem kunnen spreken. Vandaar dat er heel veel versnipperde alternatieven worden ontwikkeld. Is dat effectief of efficient? Nee, waarschijnlijk niet. Maar zolang er geen goed alternatief is, is het nog altijd beter dan niets doen.

Meer toevallig dan gezocht heb ik halverwege mei een afspraak met CDA kamerlid Martijn van Helvert. De politicus die mevrouw Dijksma voortdurend met vragen bestookt over wat zij onderneemt 'tegen drones'. Hij benaderde mij. En ik heb hem heel duidelijk gemaakt dat ik niemand vertegenwoordig en gewoon op persoonlijke titel bereid ben om hem wat te vertellen over onze hobby. Maar wat zou het mooi zijn als ik 'm tegelijkertijd een berg handtekeningen kan overhandigen. Om die reden is deze petitie opgezet. Het zou prachtig zijn als we tenminste 5000 handtekeningen verzamelen. Het zijn er nu pas 500... dus als jullie willen helpen: GRAAG!

Nog niet getekend? Doe het dan nu. Voor een FAIR DEAL voor dronevlieger. Dank! http://www.petitie24.nl/petitie/587/ik-wil-meer-ruimte-tussen-de-regels--voor-drones

blinkin
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 Mar 2016, 09:02

Re: Tegengeluid: een fair deal voor drones.

02 Mei 2016, 20:39

Ik heb een dergelijke petitie getekend maar dat was volgens mij niet deze. Ik twijfel nu of ik deze moet ondertekenen, ik wil het wel maar dubbele handtekeningen tellen niet lijkt mij.
Enig idee of er inderdaad meerdere initiatieven met handtekeningen rondgaan?

Terug naar “Nederland”

[message]

Close