Home / Forum / Accu's / HELP - Welke accu heb ik nodig?!
vincent
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 Jun 2016, 08:08

HELP - Welke accu heb ik nodig?!

02 Jun 2016, 08:28

Ik ben nieuw op dit forum en nog vrij onervaren in de 'drone' wereld, maar ik heb wat hulp nodig bij het selecteren van een accu.

Ik ben namelijk bezig met het samenstellen van een Quadcopter en ik kom aardig ver door middel van YouTube en Google, maar ik loop vast bij het selecteren van een accu. De algemene feiten weet ik, hoe groter de accu in mAh, hoe zwaarder de drone zal worden, wat kan leiden tot minder vliegplezier. Maar als de accu te weinig capaciteit heeft (mAh), dan zal dit ook leiden tot minder vliegplezier. Dus dat is mijn eerste vraag. Hieronder staat een lijstje met de producten die ik al heb geselecteerd. Graag zou ik wat hulp hebben bij het selecteren van de juiste accu en om evt. te kijken of dit een goede selectie is van producten om een drone te bouwen.

Ook zou ik wat opheldering willen rondom het 'C' verhaal met accu's, die schijnt ook erg belangrijk te zijn en als de accu te weinig 'C' heeft (voor discharge) dan kan die overhit raken, toch?!


(producten hieronder zijn te vinden op Hobbyking.com)
Hier het lijstje wat ik al heb samengesteld:
Frame - S500 Glass Fiber Quadcopter Frame
Motors - Turnigy D2836/9 950KV Brushless Outrunner Motor
ESC's - Turnigy Multistar 30 Amp BLHeli Multi-rotor Brushless ESC 2-6S V2.0
Flight Controller - Nog niet besloten welke, zit te twijfelen tussen de KK2.1.5 of de DJI Naza-m Lite (of een tweedehands DJI Naza setje) (met deze beslissing kan ik ook nog wel wat hulp gebruiken!)
Accu - Ik zat zelf te denken aan een 3S 5000mAh accu met 30+ C (constant discharge)

Propellors - Ik zat zelf te denken aan 10x4.5 of 10x5. Verder heb ik ook nog andere maten op mijn lijstje zoals 8x4.5, 11x4.5, 11x5x, 12x4.5. Hier valt dus evt. nog mee te testen.

Tips, advies en toevoegingen voor dit lijstje zijn welkom!

Alvast bedankt!

Terug naar “Accu's”

[message]

Close